VeriBlog

En Detaylı Anlatımıyla Ev ve İşyerlerinde Mermer Yüzey Temizliği Nasıl Yapılır?

En Detaylı Anlatımıyla Ev ve İşyerlerinde Mermer Yüzey Temizliği Nasıl Yapılır?

Çokça vakit geçirdiğimiz alanlardan ikisi olarak ev ve iş yerlerinin hijyeni ilk önce sağlığımız için sonrasında da bıraktığı ilk intiba için çok önemlidir. Sürekli yaşama döngüsü olan bu alanlarda kirlenme de temizlik sonrasında bir o kadar çabuk olur. Düzenli olarak bakımı yapılan bu yerler daima temiz ve güzel gözükür. İş yerlerindeki hijyenin tam olması ve yüzeylerin sürekli olarak temiz kalması hem orada çalışanlar için hem de o alana yeni giren kişilerin bakış açısı için de çok önemlidir. Sonuçta temiz bir yere girerken kendinizi güvende hissedersiniz ve oturup kalkarken bile düşünmezsiniz. Çalışan personellerin de adapte olması ve işine kendisini verebilmesi açısından yapılan temizlik oldukça önem taşır. Tam olarak bunlardan dolayı içeriğimizde, yüzey temizliği nasıl yapılır konuları üzerinde duracağız.

Yüzey temizliği için ihtiyacınız olan ürünler ve malzemeler nelerdir?

Yüzey temizliği çok basitmiş gibi görünse de bazı püf noktalar vardır ki bu püf noktalar sayesinde daha kusursuz bir yüzey elde edersiniz. İnsanların en çok aklına takılan konulardan birisi de yüzey temizliği nasıl yapılır ve bu temizlik yüzeyin çeşidine göre değişir mi sorusunun cevabıdır. Zeminlerin birçok çeşidi olduğundan bu sorunun cevabını detaylı anlatalım. Parkeler, ahşap yüzeyler, mermer yüzey, fayans yüzeyler ya da seramik yüzeyler gibi birçok yüzey çeşidi mevcuttur. Aslında önemli olan da yüzey temizliği yaparken, çok uğraşmamak adına temizleyicinin birçok alana uyum sağlamasıdır. Belki kısa bir süre öncesine kadar birçok insan yüzey temizliği yaparken oradaki alana ağır müdahalelerde bulunup sonrasında durulama bile yapmadan bırakmaktaydı. Bu yapılan ağır temizlik hem yüzey alanına hem de havaya karışarak solunum borusuna oldukça zarar verir. Geri dönüşü olmayan temizlikleri bir kenara bırakarak daha bilinçli bir şekilde yapılan temizlik sizin ve çevrenizdekilerin sağlığı için aynı zamanda doğanın sürdürülebilirliği için önemlidir.

Yüzey temizleyiciler en çok hangi alanlarda kullanılır?

Yüzey temizliğinde kullanılan yüzey temizleyiciler birçok alana uyumlu şekilde üretilmiştir. Yüzey temizleyici tozların ve kirlerin barınmasını önleyen, aynı zamanda yapacağınız yüzey temizliğini yorulmadan bitirmenizi sağlayan bir sıvı karışımdır. Yüzey temizliğinde kullanılan bu malzemeler özel formülleri sayesinde uygulandığı alana zarar vermez ve etrafa temiz bir koku yayılmasını sağlar. Ev, ofis, restoran, anaokulu, cami, belediye binaları, otel gibi insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yüzey temizleyici maddesi oldukça önem taşır.

Mermer yüzey temizliği nasıl yapılır?

Belki de hassas yaklaşılması gereken bir konu da mermer yüzey temizliğidir. Mermer, kireç taşının yüksek basınç ve ısı sonucunda değişikliğe uğramış halidir. Ateşten ya da sudan zarar görmez. Herhangi bir bez ve yüzey temizleyici ile temizleme işlemi yapılan mermerlerin özel bir çabaya ihtiyacı yoktur. Mermer yüzey temizliğinde haftada bir veya iki kez yumuşak bir bezle toz alabilirsiniz. Belirli aralıklarla da herhangi bir bez ve yüzey temizleyici kullanarak bakımını sağlayabilirsiniz. Hırdavatçılarda bulabileceğiniz mermer cilasını düzenli uygulayarak mermerin parlaklığını uzun süreli devam ettirebilirsiniz.

Mermer yüzey temizliği yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Mermerin ana maddesi kireç taşı olduğu için, bakımında yerine göre hassas davranmak gerekir. Peki yüzey temizliği nasıl yapılır ve temizliğinde neler kullanılır? Tabi ki ağır kimyasal içerikli temizlik maddelerinin mermere uygulanması doğru değildir. Çünkü düzenli olarak ağır kimyasal işlemi görmüş mermerler zamanla aşınır ve üzerinde lekeler oluşturabilir. Tuz ruhu, kireç sökücü, çamaşır suyu ve soyma işlemi yapan ağır kimyasal içerikli maddeleri kullanmayın. Mermer masa, sehpa ve tüm yüzeylerde iz ve leke oluşumunu engellemek amacıyla nihale, bardak altlığı kullanmalısınız. Aynı zamanda dökülen çay, kahve gibi sıvıları da hemen nemli bezle silmelisiniz ki lekeler içine işlemesin.

Mermer yüzey temizliği sonrası nasıl bakım yapmalısınız?

Aslına bakılırsa mermer yüzey temizliği pek kafa karıştırıcı değildir. En önemli noktası da yüzeye dökülen herhangi sıvıda (yağlı yağsız fark etmez) hemen temizlenmesi öngörülür. Böylelikle mermerinizi daha uzun süreli kullanır ve sıvıların içine işlemesini engellemiş olursunuz. Buraya anlattıklarımızla mermer yüzey temizliği nasıl yapılır sorusuna birçok cevap bulmuş durumdayız. Konuyla ilgili son bir şey söylemek gerekirse de şunu söyleyebiliriz; mermer yüzey temizliği sırasında nemli sabunlu bezle silinip sonrasında da mikrofiber bir bezle kurulama işlemi yaparsanız oluşacak izleri engellemiş olursunuz.

Neden Verimax yüksek alkali çok amaçlı yüzey temizleyici kullanmalısınız?

Mermer yüzey temizliği veya tüm yüzeylerin temizliğinde kullanılacak malzemelerin önemi vurgulamıştık. Sadece hoş kokuya aldanmadan içeriğinin de ne kadar önemli olduğunu belirtmek isteriz. Günümüzde binlerce temizleyici zararlı kimyasal maddeler ile üretilmiş durumdadır. Birçoğumuz da hangisinin iyi ya da kötü olduğuna karar verememekteyiz. Kullandığınız ürünün yüzeye, insan sağlığına ve doğaya zarar vermemesi önemli bir husustur. Verimax yüksek alkali çok amaçlı temizleyici tüm bu arz talebe bağlı olarak üretilmiş muhteşem bir sıvı karışımdır. İçeriğinde insanların solunumuna zarar verecek bir madde bulunmaz. Herhangi bir yüzeyi VeriMax temizleyici ile temizlendiğinizde bakterileri %99.9 oranında yok eder ve bul bilgi uzmanlar tarafından onaylanmıştır. Aynı zamanda temizlenen yüzeyde 14 gün boyunca mikrop barınamaz ve üremesi de söz konusu bile değildir. Sizin ve çevrenizdekilerin de sağlığını düşünerek yapacağınız bu seçim için asla pişman olmayacaksınız. Denemek için geç kalmayın, hijyenin keyfini çıkarın!