Arıtma Sistemleri
Mesaj Gönderin
İletişim
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ters Osmoz
Ters Osmoz, dünya genelinde kendisini kanıtlamış bir sistemdir ve tatlı su kaynağı içerisinde bulunan ağır metalleri içme suyu elde etmek için sudan ayırabilen tek teknoloji olup herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan, sadece membran filtrasyon ile yapılan su arıtma yöntemidir.
İşletme suyu ve son yıllarda ise daha kaliteli içme suyu üretiminde uygulanmaktadır. Son zamanlarda çok kirli atık su arıtımında (bitkisel yağ sanayi, çöp depolama alanı sızıntı suyu ve tekstil atık suları gibi) ve metal sanayinde bazı metallerin geri kazanılmasında ve konsantre meyve suyu, asetik asit, fosforik asit, salça gibi maddelerin konsantre olarak elde edilmesinde kullanılmaktadır.
Ters ozmos teknolojisi, sudaki kirleticileri gidermek için kullanılır. Yaygın olarak RO olarak bilinen ters ozmos su arıtma teknolojisi, yarı geçirgen bir zar ile basınç altında sıkıştırarak suyu tuzdan arındırır. Bu açıdan Veritas Çevre, bu teknolojiyi en kaliteli biçimde kullanır.
Ters Ozmos Nedir?
Ters ozmos, içme suyu için ağır metalleri filtreleyebilen tek teknolojidir ve suyun, harici kimyasal temas olmaksızın fiziksel bir işlemle su içinde arıtılması yöntemidir. Arıtılmamış su, geride hiçbir ters ozmos sistemi bırakmaz. Günümüzde ilaç ve gıda endüstrilerinde en çok kullanılan teknolojidir. Bu teknoloji eskiden gemilerin deniz suyundan içme suyu elde etmek için kullanılırken, gelişen teknoloji ile artık evlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Binlerce yıldır bilinen doğal bir süreç olan ozmoz, gelişmiş bir filtrasyon tekniği olan ters ozmozun temelini oluşturur.
Ters Ozmos Nasıl Çalışır?
Ters ozmos su arıtma, filtrasyon sisteminden geçmeden önce pasajlardan kum ve toz gibi partiküllerden arındırılır. Böylece zararlı maddelerden ayrılan su ters filtrasyon aşamasından geçecektir. Bu noktada su basınçlandırılır ve su bir üst filtreden geçer. Bu aşamada ince partiküller, ağır metaller ve bazı inorganik moleküller ayrıştırılır. Bir ters ozmoz sisteminde, filtre ortamında kirleticilerin bulunduğu standart filtrasyon yerine çapraz filtrasyon gerçekleştirmek çok önemlidir. Çapraz filtrasyon, çözeltinin bir filtreden geçmesine izin verir. Kirlenmiş su başka bir yere gider ve filtrelenmiş su başka bir yere gider. Dolayısıyla bu yenilikçi teknoloji sayesinde daha temiz suya daha kolay erişebilirsiniz.
Ters Ozmos Teknolojisini Diğer Sistemlerden Ayıran Faktör
Ters ozmos temel olarak su moleküllerinin suda çözünmüş parçacıkların ve maddelerin bulunmasını önleyen yarı geçirgen bir zar boyunca hareketi veya difüzyonudur. Düşük konsantrasyon bölgesinden yüksek konsantrasyon bölgesine hareket eden çözelti, çevrenin ozmotik bariyerini aşar. Ters ozmoz işlemi biraz değiştirir. Ozmotik basınç kullanmak yerine, bunun üstesinden gelmek için kolligatif termodinamik basınç uygular. Bu işlem, çözücünün ve ince bakterilerin neredeyse %50’sini ortadan kaldırarak suyu tekrar güvenli ve temiz hale getirir.
Ters Ozmos Kullanım Alanları
Ters ozmos su arıtma sistemleri, özellikle içme suyundan koku, tat, renk, tortu ve sertliği gidermek için son yıllarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Ters ozmos sistemleri laboratuvarlarda, kozmetik ve ilaç sanayinde, pil imalatında, diyaliz merkezlerinde, fotoğraf sanayinde, pil sanayinde, buz yapımında, sanayi için metal kaplamada, cam sanayinde, elektronik sanayinde, tekstil sanayinde, sanayide kullanılmaktadır. Son zamanlarda, su üretiminin içme suyu kalitesine uygulanmaktadır. Son zamanlarda, topraktan zengin atık suların arıtılmasında ve meyve suları, konsantreler, asetik asit, fosforik asit üretimi için bazı metaller geri kazanılmıştır. Benzer şekilde, ters ozmos, ağır kirli fabrikalardan gelen atık suları arıtmak için dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu açıdan bu teknoloji Veritas Çevre sayesinde daha erişilebilir bir haldedir.
Kullanım Alanları :
- Kozmetik Ve İlaç Sanayi
- Akü Üretimi
- Alkolsüz Ve Alkollü İçecek Sanayi
- Cam Sanayi
- Diyaliz Merkezleri
- Fotoğrafçılık Endüstrisi
- Batarya Sanayi
- Buz Yapımı
- Laboratuvarlar
- Metal Kaplama Sanayi
- Hemodiyaliz
- Biyomedikal Uygulamalar
- Yağ Üretim Sanayi
- Elektronik Sanayi
- Tekstil Sanayi
- Hastanelerde
